's-Peer catering
Waldeck Pyrmontkade 116
2518 JR Den Haag
070 - 3805916
06 - 14419478
info@speercatering.nl

Meld je nu aan voor onze digitale nieuwsbrief.
E-mail adres
Voornaam
Achternaam
Bedrijfsnaam

`s-Peer catering, biologisch vegetarisch

Workshops

Op aanvraag organiseren we graag een inspirerende kookworkshop voor u. Pètrix, onze Chefkok:”Koken is mijn passie en die deel ik graag met anderen. Maar eten is meer dan alleen het gerecht op je bord. In mijn workshops leg ik daarom graag de relatie tussen eten en onderwerpen als eerlijke voedselverdeling en de herkomst van producten.”

Onze workshops zijn bedoeld voor volwassenen, studenten of scholieren, over onderwerpen als:

  • Een kunstenaar communiceert met z’n publiek. Maar… dat doet een kok ook! Chefkok Pètrix laat de verschillen én de overeenkomsten zien: Kok of Kunstenaar?!
  • Eetbeleving.
  • Voedselverdeling in de wereld. Een kwestie om ‘ns bij stil te staan. Deze workshop vormt een combinatie met de ‘Wereldmaaltijd’.

studenten scheppen het eten op

’s-Peer catering op de kunstacademie in Zwolle.
Hier werd de dagelijkse maaltijd door de workshop van Pètrix geïntegreerd in een projectweek. Het snijden van de groenten voor 350 maaltijden was onderdeel van de workshop!
Het opscheppen en uitdelen van de maaltijden werd een performance.

Wereldmaaltijd

De aarde brengt genoeg voedsel voort om elke wereldburger iedere dag een volwaardige maaltijd voor te zetten. Honger in de wereld is geen gevolg van gebrek, maar van ongelijke verdeling.

Om dit duidelijk te maken organiseert ´s-Peer catering regelmatig een Wereldmaaltijd of kunt u bij ’s-Peer een Wereldmaaltijd bestellen.

Op deze avond zetten wij een smaakvolle, biologische en vegetarische maaltijd van drie gangen voor waarin niet meer ingrediënten verwerkt zijn dan de hoeveelheden die per persoon per dag beschikbaar zijn, als al het beschikbare voedsel wereldwijd eerlijk zou worden verdeeld over alle wereldbewoners.

Tussen de gangen door vertellen wij u iets over de mondiale voedselverdeling en over verspilling in Nederland. Dit kan bestaan uit korte toelichtingen, maar ook in de vorm van een lezing.

Iedereen op aarde zou het volgende kunnen eten als we eerlijk zouden delen:

  • 264 gram tarwe
  • 269 gram rijst
  • 268 gram maïs
  • 60 gram gerst
  • 68 gram overige granen
  • 145 gram aardappelen
  • 313 gram knolgewassen
  • 25 gram peulvruchten
  • 303 gram groenten
  • 212 gram fruit
  • 50 gram suiker
  • 260 gram melk
  • 57 gram vis
  • 50 gram olie

"Freaken in de vegetarische keuken”

de brownies zijn uit de oven

uien snijden tijdens de workshop Freaken in de vegetarische keuken

hoe is het in de pan?, tijdens de workshop Freaken in de vegetarische keuken
foto’s Agnes Jansen

Een Wereldmaaltijd:
linzensoep met spinazie
quinoa
maiskolf
knolselderij koekjes
tomatensaus met prei
bataviasla met walnoten en augurk
stoofperen

wereldmaaltijd in de Barthkapel